Belangrijke kernpunten en tips die u kunt aanhouden voor een sterke en succesvolle onderneming

18 Mei, 2015 09:35

Er zijn natuurlijk veel facetten waar u aan moet denken wanneer u een BV gaat oprichten en een bedrijf gaat runnen. De grootste uitdaging is om uw bedrijf succesvol te maken en te houden. Hieronder staan een paar belangrijke kernpunten en tips die bijdragen aan een succesvol bedrijf.

Blijf kritisch tegenover uw onderneming

Vaak wordt gedacht dat een goed idee zich automatisch omzet in een goed werkend bedrijfsmodel. Op lange termijn gaan veel ondernemers hiermee de mist in en verliezen ze in de groei van het bedrijf steeds meer controle. Processen pakken namelijk meestal anders uit dan verwacht. Vooral wanneer hier vooraf niet genoeg onderzoek naar gedaan is. Denk aan momenten wanneer er bijvoorbeeld bestellingen gefinancierd moeten worden maar er geen kapitaal beschikbaar is of wanneer toch niet de beoogde doelgroep wordt aangesproken. In dit soort gevallen is het altijd beter om snel te handelen en indien nodig een andere weg in te slaan.

Verfijn het concept en specialiseer

  • Wat maakt u anders dan de competitie? Kunt u in één zin uitleggen wat uw bedrijf doet? Wanneer u hier geen eenduidig antwoord op heeft betekent dit meestal dat uw bedrijf zich dan nog niet genoeg gespecialiseerd heeft. Het is beter om één ding heel goed te doen dan meerdere dingen middelmatig. Meestal bent u namelijk veel tijd en geld kwijt aan diensten of producten waarvoor de klant eigenlijk niet komt. Klanten houden van duidelijkheid en als u één goedlopende dienst of product heeft dan willen ze meestal ook geen extra bijzaken.

Volg de concurrentie op de voet

De meeste ondernemers zijn bewust van de concurrentie in hun branche. Het is echter zeer belangrijk dat u altijd up-to-date blijft en dat u volledig onderzoek doet. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de grote succesvolle ondernemers of uw directe concurrentie, maar analyseer ook bedrijven die failliet zijn gegaan. Zij verstrekken namelijk waardevolle informatie over mogelijke valkuilen. U kunt daarnaast makkelijk up-to-date blijven door u in te schrijven voor de online nieuwsbrief van uw concurrenten. Alle informatie is namelijk bruikbaar om het bedrijf beter in de markt te positioneren.

Denk altijd uitgebreid aan de financiën

  • Probeer op lange termijn altijd goed uit te werken hoeveel kapitaal het bedrijf nodig heeft en waar u dit vandaan wil halen. Gaat u lenen van de bank of van familie en vrienden? Neemt u een tweede hypotheek of is het tijd voor professionele investeerder? Het is vooral belangrijk om al uw opties te kennen. Denk hierbij ook heel goed aan de benodigde financiën in verschillende groeifasen van het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om goed af te wegen wat u het beste kunt uitbesteden. Het is financieel vaak voordeliger om bepaalde zaken door vakmensen uit te laten voeren. Het gebeurt dan sneller en er wordt veel kostbare tijd en daarmee geld bespaart.

Wilt u graag een BV oprichten en uw tijd ook efficiënt besteden? Vraag bij ons direct een BV aan of neem contact op voor meer informatie.