Online BV oprichten

De wet ‘Digitale oprichting BV’ (DOBV) is op 1 januari 2024 in werking getreden. Dit betekent dat u nu niet meer bij wet verplicht bent om fysiek langs te komen bij ons notariskantoor (o.a. voor identificatie & legitimatie en ondertekening oprichtingsakte) en de optie heeft om alles samen met een van onze notarissen online te regelen. Deze digitale optie geldt voor de oprichting van alle soorten besloten vennootschappen: flex BV's, werkmaatschappijen, holdings en management BV's.

  • Online aanvraag indienen? Al binnen 10 minuten!
  • Het online oprichten van uw BV in 9 simpele stappen geregeld
  • Alle notariële kosten zitten in de vaste prijs van € 499,-
  • Volledige begeleiding van onze notarissen

Stappenplan online BV oprichten Overige kosten BV oprichten

Benieuwd hoe we omgaan met adresvoering en vestigingsadressen? Lees ons blog Kritische controles op adresvoering en vestigingsadressen bij Oprichten BV.

BV online oprichten via beveiligd KNB-systeem

Samen met de invoering van de wet is er een nieuw systeem/platform live gezet dat wordt beheerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Op dit streng beveiligde centraal passeerplatform richt u samen met een van onze notarissen uw BV op; 100% online, 100% veilig. Een perfect alternatief dus voor het traditioneel oprichten van een BV!

Navigeer snel naar:

Ik wil een vraag stellen of heb informatie nodig

Heeft u een vraag voor ons waar u graag persoonlijk antwoord op wilt krijgen door een van onze notarissen? Of heeft u meer informatie nodig om die eerste stap te zetten voor de digitale oprichting van uw BV? Bij Oprichten BV helpen we u altijd zo adequaat mogelijk. Snel antwoord nodig? Bel ons meteen. Ons team staat voor u klaar! Heeft u niet direct een antwoord nodig? Vul dan ons contactformulier in of stuur een e-mail.

info@oprichtenbv.nl 0320 289460

7 unieke voordelen van 100% online een BV oprichten bij Oprichten BV

Een volledig digitale oprichting van uw BV heeft veel algemene voordelen, zoals gemak & tijdsbesparing, eventuele kostenbesparing en hoge toegankelijkheid. Maar bij Oprichten BV doen we er nog een schepje bovenop. We hebben 7 unieke voordelen voor het 100% online oprichten van een BV die u alleen bij Oprichten BV krijgt.

1. Vaste scherpe prijs

We realiseren de volledige digitale oprichting van uw nieuwe BV voor een vaste prijs.

2. Geen tussenpersonen

Wij zijn geen tussenpersoon: alles voor de online oprichting van uw BV regelt u direct met ons notariskantoor.

3. Direct contact met een notaris

Vanaf het eerste tot het laatste contactmoment schakelt u altijd met een notaris van Oprichten BV.

4. Efficiënter en gebruiksvriendelijker proces

Juist omdat u bij Oprichten BV rechtstreeks zaken doet met de notaris en er geen tussenpersoon bij betrokken is, kunnen wij efficiënter werken en hebben we een gebruiksvriendelijk oprichtingsproces. Helemaal ideaal als u voor de eerste keer een BV opricht.

5. U behoudt alle controle

U behoudt de volledige controle over het oprichtingsproces van uw BV bij Oprichten BV en bent niet afhankelijk van een tussenpersoon om beslissingen te nemen, informatie door te geven of waar u zonder goede reden een volmacht aan moet geven.

6. Geen extra stappen of omwegen

Benodigde informatie kunt u makkelijk aan uw vaste notaris verstrekken, zonder extra stappen of omwegen.

7. Volledige transparantie

U kunt de voortgang van de digitale oprichting van uw BV duidelijk volgen en u heeft meteen een duidelijk beeld van de stappen die door ons worden genomen. Deze volledige transparantie zit standaard in onze service.

Toch liever fysiek langsgaan bij de notaris? Deze optie heeft u altijd bij Oprichten BV

Hoewel het online oprichten van een BV een populaire keuze zal worden, zal ook het persoonlijke contact met een notaris een vertrouwde keuze blijven voor velen. Een bezoek aan de notaris biedt u de gelegenheid om vragen te stellen, specifieke wensen te bespreken en een gedetailleerd begrip te krijgen van de juridische stappen die nodig zijn om uw BV op te richten.

Het kan geruststellend zijn om te weten dat u bij ons op deskundig advies kunt rekenen en dat we alle formaliteiten correct en veilig afhandelen tijdens dit belangrijke proces. Daarom heeft u bij ons altijd de optie om fysiek langs te komen op kantoor om uw BV op te richten. Mocht u vragen hebben hierover of eerst met ons willen spreken, voordat u de eerste oprichtingsstap onderneemt? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

info@oprichtenbv.nl 0320 289460

Wanneer ben ik verplicht om fysiek langs te gaan bij de notaris?

Als er om welke reden dan ook twijfel bestaat over de identiteit van u als oprichter, dan bent u verplicht om een bezoek te brengen aan ons notariskantoor om zich te legitimeren. In dit geval heeft u dus geen keuze en dient u persoonlijk langs te komen om een BV op te kunnen richten.

Ook als u uw onderneming wilt inbrengen in de BV, dan is een 100% digitale oprichting niet mogelijk. U moet hiervoor nog steeds bij ons op kantoor komen. Twijfelt u of u wel of niet uw bestaande onderneming moet inbrengen, neem dan contact op met ons.

De notaris is nog steeds nodig bij de 100% digitale oprichting van uw BV

Hoewel u een BV geheel digitaal kunt oprichten door de introductie van het KNB-beheerde passeerplatform en de elektronische notariële akte, blijft de tussenkomst en begeleiding van een notaris verplicht. De wet bepaalt namelijk expliciet dat een volledig digitale oprichting nog steeds volgens de nationale wetgeving moet verlopen. Er mag dus geen afbreuk worden gedaan aan de voorschriften en procedures, die overigens ongewijzigd zijn gebleven.

De rol van de ‘digitale’ notaris

De rol van de digitale notaris via het beveiligde platform door het KNB is hetzelfde als de traditionele notaris waar u persoonlijk bij langs gaat. Hij stelt onder andere de statuten op, legt deze vast in een notariële akte en zorgt ervoor dat de BV wordt ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Het enige verschil is dat uw gesprekken met de notaris via een beveiligde audio- en videoverbinding plaatsvinden en dat de notariële akte elektronisch wordt ondertekend. Ook heeft de notaris de mogelijkheid om u als de oprichter van de BV te identificeren op het streng beveiligde platform dat beheerd wordt door de KNB. U hoeft dus niet meer per se bij de notaris langs voor de identificatie; dat gebeurt immers allemaal online.

Online BV oprichten in 9 stappen

Benieuwd hoe een volledig digitale oprichting van een BV werkt? En wilt u precies weten welke stappen u moet doorlopen als u ervoor kiest om uw BV 100% online op te richten onder de begeleiding van Oprichten BV? We hebben het volledige stappenplan in detail voor u uitgewerkt.

Stap 1

Vraag om advies aan Oprichten BV (optioneel)

Weet u nog niet zeker op welke manier u een BV wilt oprichten: op de oude manier of via het nieuwe systeem dat beheerd wordt door de KNB? Als u telefonisch contact met ons opneemt via 0320 289 460, dan helpt een van onze notarissen u direct met het maken van de juiste keuze.

Stap 2

Vraag op onze website de oprichting van uw BV aan

Als u op één van beide knoppen klikt, sturen we u naar de achterliggende formulierenpagina. Hier kunt u uw gegevens en alle benodigde informatie invullen (bekijk ons privacybeleid) die we nodig hebben om met uw aanvraag aan de slag te gaan. Klopt alle informatie? Klik dan op de knop ‘Verzenden’.

Stap 3

Wij stellen de concept-oprichtingsakte voor u op

Nadat u de aanvraag voor de digitale oprichting van BV naar ons heeft verzonden, komt uw ingevulde formulier op het bureau van een van onze notarissen terecht. Hij gaat gelijk met uw aanvraag aan de slag en doet intussen een aantal (wettelijk verplichte) onderzoeken, zodat we bij Oprichten BV zeker weten of u wel een BV kan en mag oprichten.

Wanneer alles in orde is, ontvangt u binnen 5 tot 10 werkdagen een concept-oprichtingsakte, een toelichting hierop en de declaratie. Klik hier voor een voorbeeld van een oprichtingsakte met de statuten van uw BV.

Stap 4

We nodigen u uit voor een afspraak online

De notaris die uw aanvraag heeft verwerkt en de concept-oprichtingsakte heeft opgesteld, nodigt u uit voor een online afspraak op het streng beveiligde centraal passeerplatform van de KNB. Hier bespreekt hij samen met u de akte. In de uitnodiging staat onder andere wat u moet doen om zich voor te bereiden op het gesprek en hoe de afspraak werkt.

Stap 5

Log in op het streng beveiligde platform van de KNB

Om in te loggen op het platform, moet u aan een aantal condities voldoen. Zo moet u een eIDAS-middel gebruiken met het betrouwbaarheidsniveau ‘hoog’. Op dit moment is de app itsme® op uw mobiele telefoon (app voor Android | app voor IOS) het enige middel in Nederland dat voldoet aan het vereiste betrouwbaarheidsniveau en u in staat stelt een gekwalificeerde elektronische handtekening te zetten met 1 app. Komt u er zelf niet uit? Bekijk dan de uitgebreide uitleg inclusief instructievideo op de website van itsme®.

Weten wat u allemaal nodig heeft om een goede verbinding tot stand te brengen en om het oprichtingsproces zonder problemen te laten verlopen? Bekijk de lijst van benodigdheden op notaris.nl (een website van het KNB) onder de kop 'Wat heb ik nodig?'.

Stap 6

Wacht in de digitale wachtkamer

Na het inlogproces komt u in een digitale wachtkamer terecht. De notaris controleert intussen uw identiteit en checkt of alle documenten kloppen. Pas als alle personen die aanwezig moeten zijn, in de (virtuele) wachtkamer zitten en alle documenten zijn gecontroleerd, start de notaris de afspraak.

Stap 7

U en de notaris onderteken de notariële akte

Als onze notaris en u samen de notariële akte hebben doorlopen, kan het document elektronisch worden getekend. Dit proces is streng beveiligd. Er is bijvoorbeeld een controle via een ander apparaat nodig, zoals een mobiele telefoon. De notaris tekent altijd als laatste. Pas dan is het document rechtsgeldig.

Stap 8

De akte wordt opgeslagen in een digitale kluis

Nadat de notariële akte elektronisch is ondertekend, wordt het document opgeslagen in een digitale kluis. Hier kan alleen de notaris bij. U krijgt daarnaast een afschrift van de notariële akte voor uw eigen administratie. Dit afschrift is een digitale kopie van de akte.

Stap 9

Onze notaris regelt de rest voor een volledige oprichtring van uw BV

Als de ondertekening goed is verlopen en u een afschrift heeft ontvangen van de akte, begeleiden we u bij Oprichten BV altijd nog bij verdere handelingen die nodig zijn voor het definitief 100% online oprichten van uw bv. Denk aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en eventuele andere zaken waar u hulp bij nodig heeft. De notarissen van Oprichten BV staan voor u klaar, vanaf het eerste contactmoment tot aan het einde van de volledig online oprichting van uw BV.

Kosten BV oprichten

Bij Oprichten BV weet u altijd vooraf aan het oprichten van uw BV waar u aan toe bent en hoeveel u moet betalen voor de oprichting. We hanteren de volgende prijzen voor de oprichting van de volgende BV’s en holdingstructuren.

BV oprichten € 499,-
Holding oprichten € 499,-
Holding met een dochter BV oprichten vanaf € 900,- ex btw.
Management BV oprichten € 499,-
Werkmaatschappij bij bestaande holding oprichten € 499,-
Werkmaatschappij met holding oprichten vanaf € 900,- ex btw.

Prijs losse BV 100% online oprichten

Oprichten van uw BV € 499,-
Uittreksel Kamer van Koophandel € 11,75
Inschrijfvergoeding Kamer van Koophandel € 80,10
Register van aandeelhouders € 25,-
KNB Heffing kwaliteitsfonds notariaat € 8,22

Wilt u meer informatie over de prijs van een BV oprichten bij Oprichten BV? Bezoek dan onze pagina  Kosten BV oprichten.

Oprichten BV regelt alles voor u bij de digitale oprichting van uw BV

Denkt u eraan een onderneming te starten of heeft u vragen over het 100% online oprichten van een BV? De notarissen van Oprichten BV zijn zeer ervaren in het adviseren van ondernemers bij het oprichten van hun onderneming en kunnen u van begin tot eind begeleiden. We helpen u graag!

Optie: eerst contact opnemen en daarna oprichtingsproces beginnen

Wilt u eerst contact met ons opnemen voordat u bij ons een BV opricht? We zijn we eenvoudig te bereiken via 0320 289 460. Ook bij alle soorten vragen kunt u ons bellen of gebruikmaken van het onderstaande contactformulier.

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

We wijzen je op ons privacybeleid