Management BV oprichten

Online uw eigen management BV oprichten voor maar € 499,-. Na het versturen van ons online aanvraagformulier zorgen wij binnen vijf à tien werkdagen voor een concept van de oprichtingsakte. Na uw akkoord en ondertekening van de oprichtingsakte regelen wij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Uw management BV sneller geregeld en fors goedkoper dan bij de gemiddelde notaris.

“Direct uw management BV online oprichten en als u dat wilt al na een week starten met uw onderneming.”

Wat is een management BV?

Een management BV is een bedrijf dat tussen de directeur en de BV staat. Bent u directeur van een bedrijf en wilt u graag dat u niet meer direct in dienst bent, maar indirect? Dan is het mogelijk om een management BV op te richten. Deze BV gaat een overeenkomst aan met het bedrijf waar u eerder voor werkte. In de overeenkomst staat dat u zich als directeur verhuurt aan de BV in ruil voor een vergoeding. U bent dan indirect in dienst van de het bedrijf waar u directiewerkzaamheden voor uitvoert. Dit wordt voornamelijk gekozen vanwege het belastingvoordeel. Het is wel van belang dat u dit ook goed afstemt met uw accountant en/of fiscalist.

De kosten voor het oprichten van een management BV

Bij Oprichten BV kost de oprichting van een management BV € 499,-. Hier komen de btw en de kosten voor het uittreksel van het handelsregister van de Kamer van Koophandel bij.

Voor € 499,- uw eigen management BV*

 • Notariskosten: € 499,-
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • Kosten voor raadpleging registers
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Papieren afschrift van de oprichtingsakte voor handelsregister per post
 • Afschrift oprichtingsakte per e-mail voor uw eigen administratie
* Deze kosten zijn exclusief BTW en de KvK-kosten

Management BV oprichten Neem contact op

Direct uw management BV oprichten

Bij Oprichten BV kunt u in drie stappen uw eigen management BV oprichten:

 • Stap 1
 • Uw BV aanvragen

Start direct met de oprichting van uw management BV. Het invullen van het online formulier duurt maximaal 10 minuten. Wij hebben een aantal persoonlijke gegevens van u nodig, alsmede een kopie van uw identiteitsbewijs, de gewenste naam voor uw BV en het toekomstige adres.

 • Stap 2
 • Binnen 5 à 10 werkdagen een concept oprichtingsakte

Wanneer uw formulier bij ons binnenkomt, starten wij direct met de oprichting van uw management BV. Binnen 5 à 10 werkdagen sturen wij u per e-mail een concept van de oprichtingsakte en een declaratie.

 • Stap 3
 • Gefeliciteerd, uw management BV is opgericht

Na betaling van de declaratie tekenen we de oprichtingsakte. Na de ondertekening schrijven wij uw nieuwe management BV in bij het handelsregister van de KvK. U ontvangt van ons de oprichtingsakte, het aandelenregister en een verklaring van het handelsregister.

Na het doorlopen van dit stappenplan bent u de eigenaar van uw eigen management BV. Gefeliciteerd! Omdat alles voor u geregeld wordt, kunt u direct starten met ondernemen.

Online een management BV oprichten

Bij Oprichten BV kunt u kiezen om meerdere zaken omtrent de oprichting van uw management BV fysiek te regelen in ons notariskantoor, maar u heeft ook de mogelijkheid om het volledige oprichtingsproces 100% online te doorlopen met een van onze notarissen.

Bent u benieuwd naar hoe een volledig digitale oprichting van een management BV in zijn werk gaat? En wilt u de specifieke stappen ontdekken die vereist zijn om uw management BV online op te richten met de hulp van Oprichten BV? Klik dan op de onderstaande button!

Stappenplan digitale BV oprichting

Start direct met oprichten

Weet u al hoe uw nieuwe management BV gaat heten? Vul hieronder de naam in en start direct.


Wat wij voor u kunnen betekenen

 • Management BV snel oprichten: binnen 5 à 10 werkdagen conceptakte
 • Scherpe tarieven: BV oprichten voor maar € 499,- excl. btw en KvK-kosten
 • Uw opties: met bezoek aan ons kantoor of 100% online
 • U bent direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Inclusief afschrift van oprichtingsakte

Een management BV op maat?

Via deze website is het mogelijk om een standaard management BV aan te vragen. Wij kunnen u echter ook van dienst zijn wanneer u een management BV op wilt richten die net even anders in elkaar steekt. Onze specialisten helpen u graag verder. Op werkdagen kunt u ons tussen 9.00 en 17.00 uur bereiken op telefoonnummer 0320 289 460 of per e-mail.

Management BV oprichten Neem contact op

De voordelen van een management BV

Een management BV oprichten levert u een aantal grote voordelen op:

 • U kunt btw over producten en diensten terugvragen van de Belastingdienst
 • Belastingvoordeel door het verschil in inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
 • U bent aandeelhouder en daarom alleen aansprakelijk voor uw aandeel in het bedrijf
 • Een deel van de inkomsten blijft in het bedrijf, voor bijvoorbeeld de opbouw van uw pensioen
 • Door de management BV hoeft u geen sociale verzekeringen af te dragen

Het grootste voordeel: het lagere belastingtarief

Een management BV levert u een aantal voordelen op. Eén daarvan is het lagere belastingtarief waar u mee te maken krijgt. Voor de meeste eigenaren is dit de belangrijkste reden van oprichting. Hieronder leest u waarom.

Uw loon wordt uitbetaald door uw eigen management BV

De directeur van een BV ontvangt loon. Dit loon valt voor het grootste gedeelte in de hoogste belastingschijf. Wanneer u een management BV opricht, verricht u werkzaamheden namens de BV. Hiervoor krijgt u betaald door uw opdrachtgever. De opdrachtgever betaalt de vergoeding aan de management BV. Een deel van die vergoeding wordt aan u uitbetaald als loon. Hierover betaalt u inkomstenbelasting.

Vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting

Over het overgebleven deel van de vergoeding moet vennootschapsbelasting betaald worden. Dit percentage is een stuk lager dan de inkomstenbelasting (tot wel 32%). Als de management BV minder salaris uitkeert dan het aan vergoeding ontvangt, is het verschil in belastingen voor u voordelig.

Pensioen opbouwen

Het deel van de vergoeding dat overblijft na het uitbetalen van uw loon kunt u in de BV laten zitten. Dit gebruikt u bijvoorbeeld om pensioen op te bouwen. Het voordeel daarvan is dat dit van de winst afgetrokken kan worden. U betaalt er dan ook geen vennootschapsbelasting over.

De nadelen van een management BV

Net als elke rechtsvorm, heeft ook een management BV een aantal nadelen. Zo heeft u bijvoorbeeld geen recht op een werknemersverzekering en ontvangt u geen vergoeding als u ziek bent. Wordt u ontslagen door uw opdrachtgever? Dan bent u niet arbeidsrechtelijk beschermd.

Zakelijke rekening openen

Een zakelijke rekening openen is niet verplicht als u een bedrijf start, maar door de vele voordelen raden we het wel aan. De voordelen waar ondernemers met een zakelijke rekening van profiteren zijn onder meer:

 • Overzichtelijke financiën
 • Tijd en geld besparen op de boekhouder
 • Professionele uitstraling met onder andere bedrijfsfacturen
 • Kosten die aftrekbaar zijn van de belasting

Steeds meer accountants en boekhouders stellen het verplicht om een zakelijk rekening te hebben, anders nemen ze administratie niet uit handen. Met een overzichtelijke administratie heeft de boekhouder minder tijd nodig om alles te beheren en bespaart u dus geld. Daarnaast zijn de kosten van een zakelijke rekening tegenwoordig niet dusdanig hoog meer dat u een privérekening hoeft te overwegen.

Direct uw management BV inschrijven

Enthousiast geworden over de mogelijkheden van een management BV? Verstuur uw gegevens via het aanvraagformulier en wij gaan direct voor u aan de slag. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via het nummer 0320 289 460 of per e-mail.

Heeft u al een bedrijfsnaam in gedachten? Vul hem in en begin gelijk met oprichten van uw management BV.