Werkmaatschappij oprichten

Online uw eigen holding met werkmaatschappij oprichten in drie eenvoudige stappen:

 1. Het online formulier invullen en verzenden
 2. Conceptakte ondertekenen
 3. Akte van oprichting en KvK-uittreksel ontvangen

Oprichten BV gaat aan de slag met de oprichting van uw bv zodra u het formulier verzonden heeft. Een werkmaatschappij oprichten kan al binnen één week wanneer u met spoed de BV nodig heeft (dit brengt wel extra kosten met zich mee). Na de ondertekening van uw conceptakte schrijven wij uw werkmaatschappij en holding in bij de Kamer van Koophandel, zodat u kunt starten met ondernemen

Waarom een werkmaatschappij oprichten via Oprichten BV?

Bij Oprichten BV kunt u snel en gemakkelijk een holding met werkmaatschappij oprichten. Wij verzorgen de gehele oprichting voor u, zodat u snel aan de slag kunt. Profiteer van onze uitstekende service:

 • Gemakkelijk online uw werkmaatschappij oprichten
 • Kosten bedragen vanaf € 900,- exclusief KvK-kosten en BTW
 • Volledige oprichting, inclusief uittreksel KvK
 • Uw opties: met bezoek aan ons kantoor of 100% online
 • Binnen een week kan u al uw eigen werkmaatschappij oprichten
 • Notariële akte van oprichting
 • Indien gekozen, ontvangt u het aandeelregister

Werkmaatschappij oprichten

Kosten van een werkmaatschappij oprichten

Laat uw holdingstructuur met werkmaatschappij oprichten door Oprichten BV: de gehele oprichting wordt voor u geregeld, van het opstellen tot de concept oprichtingsakte tot het inschrijven van de bv’s bij de KvK. U verkrijgt een afschrift van de akte van oprichting voor zowel de holding als de werkmaatschappij.

Kosten
Werkmaatschappij met holding oprichten vanaf € 900,- ex btw.
Werkmaatschappij bij bestaande holding oprichten € 499,-
Uittreksels Kamer van Koophandel € 33,80
Aandeelhoudersregister € 25,-

Bedragen zijn exclusief 21% btw

De kosten voor het oprichten van een holding met werkmaatschappij zijn inclusief:

 • alle notariskosten
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Papieren afschrift van de oprichtingsakte per post (voor handelsregister)
 • Afschrift van de oprichtingsakte per e-mail (voor uw administratie)

Let op: de Kamer van Koophandel zal u ná de inschrijving van de werkmaatschappij een aparte factuur toezenden voor de eenmalige inschrijfvergoeding. Deze kosten komen dus bovenop onze declaratie, maar worden rechtstreeks door de Kamer van Koophandel aan u in rekening gebracht. De kosten bedragen € 80,10 per op te richten rechtspersoon.

Werkmaatschappij oprichten Neem contact op

In 3 stappen uw werkmaatschappij oprichten

Op OprichtenBV.nl richt u in drie simpele stappen uw eigen werkmaatschappij op. Volg het onderstaande stappenplan en start direct met ondernemen.

 • Stap 1
 • Werkmaatschappij oprichten voor € 499,-

De oprichting van een werkmaatschappij gebeurt via een notaris. Op onze website vindt u een online formulier waar u eenvoudig de oprichting uw werkmaatschappij aanvraagt. Hierbij vult u een aantal gegevens in, zoals de naam van de BV en uw persoonlijke gegevens. Ook wordt u verzocht een kopie van uw geldige legitimatiebewijs te uploaden. Zodra we het formulier en de kopie van uw legitimatiebewijs hebben ontvangen, kunnen we voor u aan de slag.

 • Stap 2
 • De conceptakte van uw werkmaatschappij

De oprichtingsakte van de werkmaatschappij stellen we op aan de hand van de door u ingevulde gegevens. Hierbij houden we rekening met de standaard eisen. Binnen 5 à 10 werkdagen ontvangt u een conceptakte van de oprichting. Hiernaast ontvangt u ook een toelichting op de inhoud van de akte en de declaratie. Voor zover van toepassing, ontvangt u ook de volmacht.

 • Stap 3
 • De oprichting van de werkmaatschappij

Gaat u akkoord met de conceptakte? Dan kunt u een afspraak maken voor de ondertekening van de akte op ons kantoor. Na oprichting ontvangt u een afschrift. Verder ontvangt u een register van aandeelhouders, indien u deze aanvraagt, en ontvangt u een uittreksel van de inschrijving van de werkmaatschappij bij de KvK.

Online een werkmaatschappij oprichten

Bij Oprichten BV heeft u de keuze om de oprichting van uw werkmaatschappij met bezoeken aan ons notariskantoor voor een deel persoonlijk te regelen of u kunt ervoor kiezen om de oprichting van uw werkmaatschappij geheel online te voltooien met de directe hulp van een van onze notarissen.

Bent u geïnteresseerd in hoe de volledige digitale oprichting van een werkmaatschappij verloopt bij Oprichten BV? En wilt u de exacte stappen weten die nodig zijn om uw werkmaatschappij online op te richten met de begeleiding van onze notarissen? Klik dan op de button!

Stappenplan digitale BV oprichting

Start direct met oprichten

Weet u al hoe uw nieuwe werkmaatschappij gaat heten? Vul hieronder de naam in en start direct.


Wat is een holding met werkmaatschappij?

Een werkmaatschappij is een bv die u gebruikt voor het onderbrengen van de bedrijfsactiviteiten van uw onderneming. Om de financiële risico’s te beperken richt u een tweede bv op die de aandelen van de werkmaatschappij bezit: de holding. De holding fungeert in deze holdingstructuur als moedermaatschappij en de werkmaatschappij als dochtermaatschappij. Op deze wijze kunt u goederen en financiële middelen veiligstellen voor een eventueel faillissement.

De voordelen van een holding met werkmaatschappij

Met de oprichting van een holding en een werkmaatschappij profiteert u van fiscale voordelen en beperkt u de financiële risico’s van uw onderneming:

 • Geld dat u verdient met de werkmaatschappij kunt u belastingvrij uitkeren naar de holding als winst.
 • Geld dat is uitgekeerd aan de holding blijft buiten het bereik van schuldeisers bij een faillissement van de werkmaatschappij.
 • Onroerend goed dat op naam staat van de holding loopt geen risico bij een faillissement van de werkmaatschappij.
 • Een onderneming met een holdingstructuur is gemakkelijker te verkopen dan een bv.
 • De bv’s kunnen een fiscale eenheid vormen, zodat winsten en verliezen onderling verrekend kunnen worden.

Nadelen van een werkmaatschappij

Om een goede afweging te kunnen maken voor het wel of niet oprichten van een holdingstructuur met werkmaatschappij benoemen we hieronder de nadelen van deze structuur:

 • De holdingstructuur is complexer dan een bv.
 • De oprichting van een holdingstructuur met werkmaatschappij is duurder dan de oprichting van een enkele bv.

Is de werkmaatschappij toch niet de juiste rechtspersoon voor uw onderneming? Lees hier meer over het oprichten van een bv, holding of management bv.

Zakelijke rekening openen

Als u een werkmaatschappij gaat oprichten, dan raden we aan om een zakelijke rekening te openen. Een zakelijke rekening heeft namelijk vele voordelen ten opzichte van het gebruik van uw privérekening:

 • Financieel overzicht
 • Privébetalingen gescheiden
 • Professionaliteit van uw BV
 • Aftrekbare kosten van de belasting

Een zakelijke rekening openen wordt steeds vaker verplicht gesteld door boekhouders en accountants. Een goede administratie zorgt ervoor dat de boekhouder minder tijd kwijt is aan de boekhouding en dat bespaart u dus geld. Daarnaast is een zakelijke rekening tegenwoordig ook relatief voordelig op te richten.

Direct starten met de oprichting van uw werkmaatschappij

Vul hieronder uw bedrijfsnaam in om direct te starten met het oprichten van uw werkmaatschappij. U vult vervolgens het online formulier in, waarna wij binnen 5 à 10 werkdagen een conceptakte opstellen voor uw bv. Voor meer informatie over een werkmaatschappij oprichten, neemt u contact met ons op via 0320 289 460.

Werkmaatschappij oprichten Neem contact op