Holding oprichten

Snel online uw eigen holding oprichten of holdingstructuur oprichten in drie simpele stappen:

1. Het online formulier invullen
2. Conceptakte ondertekenen
3. Uw BV is opgericht

Na het invullen van het formulier gaan wij direct aan de slag; u kunt al binnen één week de eigenaar zijn van uw eigen holding wanneer u met spoed de BV nodig heeft (dit brengt wel extra kosten met zich mee). Na de betaling en ondertekening regelen wij uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel, zodat u direct kunt beginnen met ondernemen.

Kosten voor het oprichten van uw holding

U kunt gemakkelijk uw eigen holding en een holdingstructuur oprichten. De kosten voor een enkele holding bedragen € 499,-. Dit is exclusief de kosten voor de uittreksels van de Kamer van Koophandel. Deze kosten bedragen € 16,90. Het is ook mogelijk om een holdingstructuur op te zetten, waarbij u direct een dochter BV, een werkmaatschappij, opricht. Hiervan zijn de kosten vanaf € 900,- ex btw, welke vermeerderd worden met de kosten voor de uittreksels van het handelsregister. U betaalt hiervoor € 33,80.

Enkele holding Holding met 1 dochter BV
Kosten holding oprichten € 499,- vanaf € 900,- ex btw.
Uittreksel Kamer van Koophandel € 16,90 € 33,80
Aandeelhoudersregister € 25,- € 50,-

Bedragen zijn exclusief 21% btw

Bovenstaande kosten voor de oprichting van een BV zijn inclusief:

 • Notariskosten
 • uittreksel KvK
 • Kosten raadpleging registers
 • Papieren afschrift oprichtingsakte voor handelsregister per post
 • Afschrift oprichtingsakte per e-mail voor uw administratie

Let op: de Kamer van Koophandel zendt u ná de inschrijving van de holding een aparte factuur toe voor de eenmalige inschrijfvergoeding. Deze kosten komen bovenop onze declaratie, maar worden door de Kamer van Koophandel aan u in rekening gebracht. De kosten bedragen € 80,10 per op te richten rechtspersoon.

Holding oprichten Neem contact op

De voordelen van een holding

Een holding oprichten heeft voor u een aantal voordelen:

 • U kunt risico’s spreiden: wanneer één BV failliet gaat, hoeft dat niet het einde van de holding te betekenen
 • U kunt belasting besparen, doordat de winsten over verschillende BV’s verdeeld zijn
 • Het verkopen of overdragen van een deel van de onderneming is gemakkelijk
 • Bedrijfsactiviteiten kunnen in meerdere BV’s ondergebracht worden

Lees hier meer over de voordelen van een holding.

In 3 stappen uw holding oprichten

Op OprichtenBV.nl richt u in drie simpele stappen uw eigen holding op. Volg het onderstaande stappenplan en start direct met ondernemen.

 • Stap 1
 • Holding oprichten voor € 499,-

Meld uw holding eenvoudig aan via ons online formulier. Vul onder andere de gewenste naam van uw BV in, geef uw persoonlijke gegevens op en vermeld het vestigingsadres. Verstuur de gegevens en wij gaan direct voor u aan de slag.

 • Stap 2
 • De conceptakte van uw holding

Zodra wij uw formulier hebben ontvangen, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Binnen vijf à tien werkdagen ontvangt u van ons per e-mail een conceptakte van oprichting. Daarnaast sturen wij u een declaratie. We sturen u ook de volmacht, als dit op u van toepassing is.

 • Stap 3
 • De oprichting van uw eigen holding

Na de oprichting van uw holding ontvangt u van ons een afschrift van de oprichtingsakte. Tevens sturen wij u een register van aandeelhouders en krijgt u een uittreksel van de inschrijving van uw holding bij de KvK.

Holding oprichten Neem contact op

De voordelen van OprichtenBV.nl

Op onze website richt u eenvoudig en snel een holding op. U geniet van de volgende voordelen:

 • Uw holding kan al binnen 1 week zijn opgericht
 • Slechts € 499,- exclusief KvK-kosten en BTW
 • Uw opties: met bezoek aan ons kantoor of 100% online
 • Direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Inclusief afschrift oprichtingsakte

Online een holding oprichten

Bij Oprichten BV bieden we u de flexibiliteit om de oprichting van uw holding (deels) persoonlijk te regelen bij ons op kantoor, maar u heeft ook de optie om te kiezen voor het gemak van een volledig online proces onder de directe begeleiding van een notaris.

Heeft u interesse in het proces van een volledig digitale oprichting van een holding? En wilt u weten wat de stappen zijn die nodig zijn om uw holding online op te richten met de deskundige hulp van Oprichten BV? Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie!

Stappenplan online BV oprichten

Direct starten met het oprichten van uw holding?

Snel uw holding oprichten? Vul hieronder de gewenste bedrijfsnaam in en start direct met het oprichten van uw nieuwe holding!


Het verschil tussen een holding en een holdingstructuur

Bij OprichtenBV.nl kunt u zowel een holding als een holdingstructuur oprichten. Omdat wij vaak de vraag krijgen wat precies het verschil is, hebben we hieronder een vergelijking voor u gemaakt.

De holding

Een holding omschrijven wij vaak als het moederbedrijf van een aantal andere bedrijven. Er kunnen namelijk meerdere BV’s onder één holding hangen. In de holding zelf worden geen bedrijfsactiviteiten uitgevoerd, maar worden de aandelen van de vennoten ondergebracht.

In de holding worden meestal de activa ondergebracht, waaronder het pand, de domeinnamen, intellectuele eigendomsrechten en bepaalde geldmiddelen.

De holdingstructuur

De holdingstructuur omschrijft hoe een holding is ingericht. Deze structuur wordt aangebracht om aan te geven dat het niet om één BV gaat, maar om meerdere. De holding is de BV die aan de bovenkant van de structuur staat, de andere BV’s vallen daaronder.

Een holding: ook voor kleinere bedrijven

De term ‘holding’ doet vermoeden dat deze rechtsvorm alleen is weggelegd voor grote, internationale concerns. Dit is echter niet waar; ook kleine bedrijven kiezen steeds vaker voor een holdingstructuur. Deze rechtsvorm biedt u namelijk veiligheid en flexibiliteit.

Voordelen: risicospreiding en fiscale eenheid

Door een holdingstructuur op te richten, kunnen de bedrijfsrisico’s gespreid worden over een aantal BV’s. Als de BV waar de bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd failliet gaat, hoeft dit niet direct het faillissement van de complete holding te betekenen.

Daarnaast betaalt iedere BV in de holding zelf belasting. Dit kan onder bepaalde voorwaarden echter anders ingedeeld worden. De BV’s kunnen samen een fiscale eenheid vormen: de Belastingdienst ziet de BV’s dan als één belastingplichtige. Op deze manier kan de winst (of het verlies) onderling verrekend worden. Aan de fiscale eenheid zit ook een nadeel. De BV’s zijn allemaal ‘hoofdelijk aansprakelijk’ voor de belastingschuld van de totale fiscale eenheid.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is voor de Belastingdienst niet verplicht als u een BV opricht, maar het is wel raadzaam. Een zakelijke rekening geeft ondernemers namelijk vele voordelen:

 • Financieel overzicht door gescheiden privérekening
 • Besparen op de kosten voor een boekhouder of accountant
 • Professionaliteit met onder meer bedrijfsfacturen
 • Kosten zijn aftrekbaar van de belasting

Accountants en boekhouders stellen een zakelijke rekening steeds vaker verplicht, voordat ze de administratie willen doen. Een zakelijk rekening zorgt voor een overzichtelijke administratie die beter te beheren is, waardoor u kosten op de boekhouder bespaart. Daarnaast zijn de kosten van een zakelijke rekening steeds beter te betalen en is de investering snel terugverdiend.

Start direct met de oprichting van uw holding

Via de onderstaande button start u direct met het oprichten van uw holding. Vul de bedrijfsnaam en het achterliggende formulier in. Wij gaan dan direct voor u aan de slag.

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met onze specialisten via het telefoonnummer 0320 289 460 of door een e-mail te sturen.