Handtekening legaliseren concept

Op grond van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren Terrorisme (W.W.F.T.) is het niet langer mogelijk om een BV op te richten middels volmacht. Om een BV op te richten is het nu verplicht om uw handtekening te legaliseren door een notaris. Hiermee voorkomen we misbruik van uw handtekening, zoals identiteitsfraude en krijgt u achteraf geen discussie over de authenticiteit.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken om uw handtekening te legaliseren? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0320 – 289 460 of via e-mailadres info@oprichtenbv.nl.

Afspraak maken

Hoe werkt legaliseren?

Om uw handtekening te legaliseren maken we een afspraak bij ons op kantoor om in het bijzijn van de notaris de oprichtingsakte te ondertekenen. Bij het ondertekenen toont u een geldig legitimatiebewijs, zodat de notaris uw identiteit kan vaststellen. De notaris zal uw handtekening vergelijken met degene op het legitimatiebewijs en bij akkoord verklaren dat u de handtekening heeft gezet in zijn/haar bijzijn.
Om de legalisatieprocedure af te ronden geeft u de ondertekende oprichtingsakte, met een kopie van uw legitimatiebewijs aan de notaris. Als u al een scan van uw legitimatiebewijs heeft geüpload, dan is het niet nodig om een kopie toe te voegen. Na ondertekening zorgen we ervoor dat uw BV wordt ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Vervolgens ontvangt u een versie van de oprichtingsakte en de andere documenten van uw BV.

Door legalisatie verklaart de notaris dat de oprichtingsakte van de BV ondertekend is met de handtekening van degene die het document daadwerkelijk moet ondertekenen.

Kosten

Handtekening legaliseren is gratis indien u uw BV opricht via Oprichtenbv.nl. Voor het legaliseren moet u wel langskomen op ons kantoor in Lelystad. Neem contact op voor meer informatie of richt uw BV direct op via onderstaande button. Een BV oprichten is al mogelijk vanaf € 295,-.

Waar kan ik mijn handtekening legaliseren?

Om de legalisatie rechtsgeldig te laten zijn moet u in het bijzijn van de notaris uw handtekening onder de oprichtingsakte zetten. Dit doet u bij ons op kantoor in Lelystad. Maak een afspraak via onderstaande gegevens. Doorgaans is een afspraak binnen een week al mogelijk.

Contact

Oprichtenbv.nl, onderdeel van Hak & Rein Vos Juridisch Adviseurs & Notarissen
Het Ravelijn 50
8233 BR Lelystad (route)
T. 0320 – 289 460
E. info@oprichtenbv.nl

Openingstijden

Maandag:08:30 - 17:00 uur
Dinsdag:08:30 - 17:00 uur
Woensdag:08:30 - 17:00 uur
Donderdag:08:30 - 17:00 uur
Vrijdag:08:30 - 17:00 uur
Weekend:Gesloten

Tijdens de afspraak moet u een geldig legitimatiebewijs meenemen waar uw handtekening op staat.

Hoe lang duurt de legalisatieprocedure?

Legaliseren is binnen enkele minuten geregeld. We werken volledig op afspraak, zodat er een notaris aanwezig is om de legalisatie uit te voeren. Na het ondertekenen registreren we de BV direct in het Handelsregister van de KvK. Nadat we de verklaring van het Handelsregister ontvangen hebben, sturen we u een exemplaar toe. Hierbij ontvangt u ook een afschrift van de oprichtingsakte en het register van aandeelhouders.

Afspraak maken voor legalisatie

Richt uw BV op via OprichtenBV.nl en we legaliseren uw handtekening geheel gratis. Doorloop de stappen en maak een afspraak om de oprichtingsakte bij ons op kantoor te komen ondertekenen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het oprichten van een BV en de legalisatieprocedure? Bel dan naar telefoonnummer 0320 – 289 460 of vul onderstaand contactformulier in. Na ontvangst van uw bericht nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Bedrijf
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag/ opmerking*

We wijzen je op ons privacybeleid