Holding oprichten concept

Snel online uw eigen holding oprichten of holdingstructuur oprichten in drie simpele stappen, dat kan bij OprichtenBV.nl. Zodra u ons inschrijfformulier heeft ingevuld, gaan we direct aan de slag. U kunt al binnen één week de eigenaar zijn van uw eigen holding wanneer u met spoed de BV nodig heeft (dit brengt wel extra kosten met zich mee). Na de betaling en ondertekening regelen we uw inschrijving bij de KvK, zodat u direct kunt beginnen met ondernemen.

 • Concept oprichtingsakte binnen 10 werkdagen
 • Holding al opgericht vanaf € 499,-
 • Wij regelen de oprichting van de holding bij de KvK

Wat is een holding?

Een BV kan onderverdeeld worden in diverse soorten; één hiervan is de holding. Een holding is eigenlijk een overkoepelende BV met daaronder uitvoerende BV’s: de werkmaatschappijen. Als een BV onderliggende werkmaatschappijen heeft, dan spreken we van een holdingstructuur.

Kosten voor het oprichten van uw holding

U kunt gemakkelijk uw eigen holding en een holdingstructuur oprichten. De kosten voor een enkele holding bedragen € 499,-. Dit is exclusief de kosten voor de uittreksels van de KvK. Deze kosten bedragen € 15,60. Het is ook mogelijk om een holdingstructuur op te zetten, waarbij u direct een dochter BV opricht. Hiervan zijn de kosten € 800,-, welke vermeerderd worden met de kosten voor de uittreksels van het handelsregister. U betaalt hiervoor € 30,80.

Enkele holding Holding met 1 dochter BV
Kosten holding oprichten € 499,- € 800,-
Uittreksel Kamer van Koophandel € 15,60 € 30,80
Aandeelhoudersregister € 25,- € 50,-

Bedragen zijn exclusief 21% btw

Bovenstaande kosten zijn inclusief:

 • Notariskosten
 • uittreksel KvK
 • Kosten raadpleging registers
 • Papieren afschrift oprichtingsakte voor handelsregister per post
 • Afschrift oprichtingsakte per e-mail voor uw administratie

Let op: de Kamer van Koophandel zendt u ná de inschrijving van de holding een aparte factuur toe voor de eenmalige inschrijfvergoeding. Deze kosten komen bovenop onze declaratie, maar worden door de Kamer van Koophandel aan u in rekening gebracht. De kosten bedragen € 75,00 per op te richten rechtspersoon.

Holding oprichten Neem contact op

De voordelen van een holding oprichten

Een holding oprichten heeft voor u een aantal voordelen:

 • U kunt risico’s spreiden: wanneer één BV failliet gaat, hoeft dat niet het einde van de holding te betekenen
 • U kunt belasting besparen, doordat de winsten over verschillende BV’s verdeeld zijn
 • Het verkopen of overdragen van een deel van de onderneming is gemakkelijk
 • Bedrijfsactiviteiten kunnen in meerdere BV’s ondergebracht worden

Lees hier meer over de voordelen van een holding.

In 3 stappen uw holding oprichten

Op OprichtenBV.nl richt u in drie simpele stappen uw eigen holding op. Volg de onderstaande stappen en start direct met ondernemen.

 • Stap 1
 • Holding oprichten voor € 499,-

Om een holding op te richten, maakt u gebruik van ons online formulier. Hier vult u onder andere de gewenste naam, het doel van uw holding en uw persoonlijke gegevens in. Zodra we uw gegevens ontvangen, gaan we direct voor u aan de slag.

 • Stap 2
 • De conceptakte van uw holding

We nemen uw aanvraag in behandeling en stellen een concept oprichtingsakte op. U ontvangt deze van ons binnen 5 à 10 werkdagen per mail. Verder sturen we u een declaratie en, indien van toepassing, de volmacht.

 • Stap 3
 • De oprichting van uw eigen holding

Wanneer alles akkoord is, dan gaan we aan de slag met de oprichting van uw holding. Bij OprichtenBV.nl schrijven we u ook direct in bij de KvK. Zodra de oprichting voltooid is, ontvangt u een afschrift van de oprichtingsakte, samen met het register van aandeelhouders en het uittreksel van de inschrijving bij de KvK.

Holding oprichten Neem contact op

De voordelen van OprichtenBV.nl

Op onze website richt u eenvoudig en snel een holding op. U geniet van de volgende voordelen:

 • Uw holding kan al binnen 1 week zijn opgericht
 • Slechts € 499,- exclusief KvK-kosten en BTW
 • Direct ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Inclusief afschrift oprichtingsakte

Direct starten met het oprichten van uw holding?

Snel uw holding oprichten? Vul hieronder de gewenste bedrijfsnaam in en start direct met het oprichten van uw nieuwe holding!


Het verschil tussen een holding en een holdingstructuur

Bij OprichtenBV.nl kunt u zowel een holding als een holdingstructuur oprichten. Omdat we vaak de vraag krijgen wat precies het verschil is, hebben we hieronder een vergelijking voor u gemaakt.

De holding

Een holding omschrijven we vaak als het moederbedrijf van een aantal andere bedrijven. Er kunnen namelijk meerdere BV’s onder één holding hangen. In de holding zelf worden geen bedrijfsactiviteiten uitgevoerd, maar worden de aandelen van de vennoten ondergebracht.

In de holding worden meestal de activa ondergebracht, waaronder het pand, de domeinnamen, intellectuele eigendomsrechten en bepaalde geldmiddelen.

De holdingstructuur

De holdingstructuur omschrijft hoe een holding is ingericht. Deze structuur wordt aangebracht om aan te geven dat het niet om één BV gaat, maar om meerdere. De holding is de BV die aan de bovenkant van de structuur staat, de andere BV’s vallen daaronder.

Een holding: ook voor kleinere bedrijven

De term ‘holding’ doet vermoeden dat deze rechtsvorm alleen is weggelegd voor grote, internationale concerns. Dit is echter niet waar; ook kleine bedrijven kiezen steeds vaker voor een holdingstructuur. Deze rechtsvorm biedt u namelijk veiligheid en flexibiliteit.

Voordelen: risicospreiding en fiscale eenheid

Door een holdingstructuur op te richten, kunnen de bedrijfsrisico’s gespreid worden over een aantal BV’s. Als de BV waar de bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd failliet gaat, hoeft dit niet direct het faillissement van de complete holding te betekenen.

Daarnaast betaalt iedere BV in de holding zelf belasting. Dit kan onder bepaalde voorwaarden echter anders ingedeeld worden. De BV’s kunnen samen een fiscale eenheid vormen: de Belastingdienst ziet de BV’s dan als één belastingplichtige. Op deze manier kan de winst (of het verlies) onderling verrekend worden. Aan de fiscale eenheid zit ook een nadeel. De BV’s zijn allemaal ‘hoofdelijk aansprakelijk’ voor de belastingschuld van de totale fiscale eenheid.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening is voor de Belastingdienst niet verplicht als u een BV opricht, maar het is wel raadzaam. Een zakelijke rekening geeft ondernemers namelijk vele voordelen:

 • Financieel overzicht door gescheiden privérekening
 • Besparen op de kosten voor een boekhouder of accountant
 • Professionaliteit met onder meer bedrijfsfacturen
 • Kosten zijn aftrekbaar van de belasting

Accountants en boekhouders stellen een zakelijke rekening steeds vaker verplicht, voordat ze de administratie willen doen. Een zakelijk rekening zorgt voor een overzichtelijke administratie die beter te beheren is, waardoor u kosten op de boekhouder bespaart. Daarnaast zijn de kosten van een zakelijke rekening steeds beter te betalen en is de investering snel terugverdiend. Een zakelijke rekening openen kan bij Knab bijvoorbeeld al voor € 6,- per maand.

Start direct met de oprichting van uw holding

Via de onderstaande button start u direct met het oprichten van uw holding. Vul de bedrijfsnaam en het achterliggende formulier in. We gaan dan direct voor u aan de slag.

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met onze specialisten via het telefoonnummer 0320 289 460 of door een e-mail te sturen.